TROBADA DE COORDINACIÓ AMB ELS REPRESENTANTS DELS APEU A BALAGUER, OLOT I VILANOVA DEL CAMÍ, UN COP SUPERADA L’APROVACIÓ INICIAL

20 de octubre de 2024

Aquesta setmana la UPIC ha organitzat una trobada virtual amb representants de les associacions empresarials i els ajuntaments que estan treballant en la creació d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) als seus polígons industrials. La reunió ha servit com a espai d’intercanvi d’experiències, on els participants han compartit els progressos realitzats fins ara, els reptes que han trobat durant el procés, i com estan encarant les votacions per a la seva aprovació definitiva.

A la trobada ens ha acompanyat la Sònia Amor, gerent de l’APEU de Les Preses, l’únic APEU constituït a Catalunya fins el moment. La seva experiència ha estat de gran valor per als assistents, ja que ha pogut aportar la seva experiència, des de les primeres fases d’implicació dels agents econòmics fins a la superació dels obstacles legals i operatius que van sorgir en el camí.

La presidenta i gerent de l’Associació dels Plans, Lídia Vilaseca i Rosa Vilarrubias, la Regidora d’Empresa de l’Ajuntament d’Olot Gemma Canalias i el seu equip Montse Fina i Miquel Gómez, i el Paer d’Urbanisme i Empresa Guifré Ricart amb el director del CEI Balaguer Jaume Roca, han exposat les dificultats comunes a l’hora d’implementar les APEU, com la gestió de les expectatives de les empreses participants, la complexitat normativa i la necessitat de garantir la coordinació entre el sector públic i privat. Malgrat aquests reptes, han coincidit a destacar el potencial transformador que poden tenir les APEU per millorar la competitivitat dels polígons i modernitzar les infraestructures.

Pel que fa al procés de votacions, que és una etapa clau per a l’aprovació definitiva de les APEU, molts participants han expressat la necessitat de reforçar la comunicació amb els empresaris locals per assegurar el suport necessari i han debatut diferents estratègies per augmentar la participació i garantir que els beneficis de les APEU quedin clars per a totes les parts implicades.

La trobada ha finalitzat amb un compromís compartit de continuar col·laborant i de donar suport mutu en les pròximes etapes del procés. La UPIC ha reafirmat la seva disponibilitat per oferir l’acompanyament necessari als municipis i associacions que s’estan embarcant en la creació de noves APEU.

volver a actualidad